• 50 jaar cromtigers
 • Cromtigers 50 jaar  1971-2021

  Beste Leden, oud-leden, vrijwilligers en betrokkenen: Cromtigers bestaat 50+1 jaar!

  Opgericht door Fokke Jelsma in Krommenie op 13 april 1971 en nu 51 jaar later nog steeds actief in de Honkbal en Softbal sport: Baseball en Softball club Cromtigers! Honderden leden hebben hier hun eerste bal gegooid, hun eerste honk gestolen of zelf hun eerste homerun geslagen op de Slibkuil te Krommenie. Meerdere generaties, jongens en meisjes, jong en oud, iedereen heeft bij Cromtigers de mogelijkheid gehad om deze geweldige sport te beoefenen. Een club waarbij de jeugd over het algemeen kan doorstromen naar het eerste team en waar voor iedereen een plekje is; een club om trots op te zijn!

  Over de afgelopen decennia heeft het eerste team van Cromtigers veel meegemaakt, kampioenschappen, degradaties en ook zeker transformaties. Vele lichtingen hebben er over de jaren voor gezorgd dat het eerste team momenteel actief is in de 2e klasse, wat in principe de hoofdklasse van de breedtesport is. Meer dan 100 spelers, coaches en vrijwilligers hebben dit mogelijk gemaakt, een prestatie waar iedereen trots op kan zijn! Wij kunnen u mededelen dat een zeer grote groep van deze spelers en coaches opnieuw in actie gaat komen! Een grote groep oud spelers zal hun handschoen uit het vet halen, schoenen weer oppoetsen en de knuppels weer afstoffen. Op zaterdag 9 Juli om 15.00 uur zal het “Legend honkbal 1 team” tegenstand gaan bieden aan het huidige honkbal 1 team. De lijst met spelers is er een om je vingers bij af te likken en het belooft een spektakel te worden! Tijdens de wedstrijd zal er voor de jeugd een stormbaan, een springkussen en een suikerspin zijn, zodat ook zij het 50+1 jarig bestaan op een leuke manier kunnen vieren!

  Naast de sport staat Cromtigers ook bekend om legendarische feesten waarbij gezelligheid altijd op nummer 1 staat. Wij denken dat een ieder van u een erg leuk gevoel heeft overgehouden aan de talloze feesten op de Slibkuil. Dit gevoel willen wij graag weer herbeleven en daarom organiseren wij na de wedstrijd (rond 18.00) een compleet verzorgd tapas buffet. Dit buffet wordt mogelijk gemaakt door eetwinkel “De Keuken In” te Assendelft en zal €15,00 per persoon kosten. Via de website www.CT50.nl kunt u hiervoor tickets bestellen. Wij verzoeken u om dit uiterlijk voor vrijdag 1 Juli te doen zodat wij een inschatting kunnen maken van het aantal personen. Voor de kinderen zal er de optie zijn om een patatje met een frikandel/kroket en een flesje drinken voor €5,00 in de kantine te bestellen. Na het buffet zullen wij de dag afsluiten met een ouderwets Cromtigers feest met leuke muziek, legendarische verhalen en een hoop gezelligheid!

  Op de website www.CT50.nl worden binnenkort ook oude foto’s, krantenartikelen, ons 50 jarig collectors item en overige informatie geplaatst. Mocht u zelf nog leuke foto’s in uw bezit hebben dan kunt u deze mailen naar penningmeester@cromtigers.nl waarna ze op de website geplaatst zullen worden. Mocht u problemen ervaren met het bestellen van tickets neem dan gerust even contact op via hetzelfde e-mailadres.

  Speel je mee?

  In totaal hebben 60 enthousiaste oud-honkbal 1 spelers zich aangemeld voor deze unieke wedstrijd, dit is iets wat wij als vereniging heel blij mee zijn. Natuurlijk vereist een wedstrijd met zo veel mensen wat voorbereiding, hiervoor hebben wij het volgende schema bedacht:

  Verzamelen:  13.00 (inclusief koffie en thee)

  Warming-up:  14.00

  Start wedstrijd:  15.00

  Einde wedstrijd: 17.00

  Wij willen alle spelers vragen om een oud Cromtigers pak te dragen en (voor zover mogelijk) een eigen handschoen mee te nemen. Mochten er spelers zijn die voor de grote wedstrijd hun spieren een keer los willen maken dan kan dit tijdens de training van honkbal 1 op donderdag 30 juni om 19.30.

  We gaan er een geweldige dag van maken en hopen jullie in groten getale op en rond het veld te zien!

  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur en de CT50 Commissie