• Hoe het begon
  Al een paar jaar moest onze mooie club het zónder damesteam doen, mede omdat een aantal fanatieke softballers perse een heel beeballteam wilden verwekken.👩‍🍼👶😆
  Toch stroomt het bloed waar het niet gaan kan en hadden wij deze winter een bijzondere mix van enthousiastelingen gevonden:
  - 20 jaar geleden gestopt
  - ⁠recent nog gespeeld bij een andere club
  - ⁠ouders van jeugdleden
  - ⁠nog nooit een veld van dichtbij gezien
  - ⁠buurvrouwen
  - ⁠superfit
  - ⁠alles behalve superfit

  Tijdens de trainingen zijn wij onder leiding van Michelle (en Arjan) écht begonnen bij de basics. Ook voor de speelsters met meer ervaring om te voorkomen dat we onszelf blesseerden.
  Theorieavonden, teambuildingsdagen, kledingpassessies…. Alles om dit seizoen te knallen en damessoftbal weer op de kaart te zetten!

  En waar we nu staan
  En dat… kwam vrijdag 31 mei tot uiting:
  Met 12 fanatieke speelsters, de iets minder fitte teamgenootjes als geestelijke ondersteuning, familie en vrienden langs de kant, een scoorster en een heuse batboy, mochten we gisteren een thuiswedstrijd spelen tegen Quick.

  Door ziekte en vakantie stond Marjolein voor het eerst sinds in 20 jaar op de plaat. En hoe?! Na wat opstartproblemen en goede honkslagen, gewoon terugkomen met je eerste drieslag! En mede door een prachtige vangbal van catcher Noortje bleef de schade beperkt tot 0-5.

  We lieten ons niet kennen. invaller Lottie (U21) liet zien hoe het moest en startte met een prachtige 2-honkslag. Dat voorbeeld werd door Nadia en Marjolein gevolgd die door mooie hits ook het honk bereikten. Noortje en Iris werden zelf helaas uitgemaakt, maar zorgten wèl voor de eerste 3 punten 💪🏻.
  De drie honken die daarna werden gevuld door Daniëlle, Jenny (tweede wedstrijd ooit, prachtige tweehonkslag!) en een honkslag van Micha, konden we helaas niet meer omzetten tot punten, maar wel tot zelfvertrouwen: 3-5

  De tweede inning was Marjolein op dreef. Dankzij wederom een 3slag , een gevangen linedrive van Marloes en een solo actie van Micha op het eerste honk, wist de tegenstander slechts 1 puntje binnen te harken.
  Helaas konden wij hier deze inning weinig tegenover zetten en bleef het 3-6.

  De derde inning mocht Lottie bij ons op de plaat. Best spannend voor de eerste keer! Maar dankzij haar lastige balletjes, wist de tegenstander de ballen het infield nauwelijks uit te krijgen. Met slechts 1 honkslag tegen en drie prachtige aangooien op naar het eerste honk van Bianca en Marloes, wisten wij met opgeheven hoofd de inning uit te komen.
  Aan slag hadden wij helaas hetzelfde probleem en werden we ondanks de goed geslagen ballen telkens op het eerste honk uitgemaakt. Tussenstand 4-8

  Maarrrr it ain’t over till the fat lady sings…

  Lottie was inmiddels lekker op dreef en liet dankzij o.a. een prachtige 3-slag en een snelle 1-3-actie geen enkel punt binnenkomen. Met nog steeds een achterstand van 4-8, mochten wij de gelijkmakende slagbeurt in.

  De training kwam er vandaag uit: Door goed kijken naar de ballen en slagzone, goed agressief honklopen en een toffe honkslag van Noortje er overheen, wisten wij wel 5 punten binnen te halen.

  Degenen die mee hebben geteld weten het: 9-8 winst!!!! 🥳

  Uiteraard hebben wij deze eerste winst heel goed gevierd met al ons toegestroomde publiek op deze mooie zonnige vrijdagavond. 🍻🍾

  Tipje: zetten jullie vrijdag 21 juni in de agenda? Dan is onze eerstvolgende thuiswedstrijd…. Want dit smaakt naar meer!

  Trots op jullie dames!